Pe data de 27 mai, în cadrul celei de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Scenice „Bienala Internaţională a Teatrului Eugene Ionesco” (BITEI), la Chișinău se va da start unei mari competiții teatrale, ce poartă denumirea ,,Împreună… doar împreună”.

Astfel, în cadrul acestei ediții, Chișinăul va fi în calitate de gazdă pentru circa 400 actori din 13 țări.

La Festivalul BITEI, vor participa grupuri artistice ale teatrelor, dar şi companiilor culturale din Coreea de Sud, Rusia, Belarus, Ucraina, Franţa, Israel, România, Japonia, Polonia,  Germania, Georgia, Egipt şi, desigur Republica Moldova.

Ministerul Culturii și-a adus contribuția în cadrul ediției curente a Festivalului, ajutând financiar evenimentul cu un milion de lei.

De asemenea, Ministerul a venit cu inițiativa de a acorda Teatrului „Eugene Ionesco” titlul de Instituţie Naţională. Decizia urmează să fie aprobată la una din următoarele ședinţe ale Guvernului.

Evidențiem faptul că Festivalul Internațional al Artelor Scenice „Bienala Internaţională a Teatrului „Eugene Ionesco” (BITEI), a fost declarat, la iniţiativa Ministerului Culturii, prin Hotărârea Guvernului nr. 302 din 20.04.2014, manifestare culturală de amploare la nivel de stat, atribuindu-i-se statut de Festival Internațional al Artelor Scenice.

Până la momentul de față , un asemenea statut a avut doar Festivalul Internaţional al Interpreţilor de Operă şi Balet „Maria Bieşu” și Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor”.

*Sursa foto: www.ziarulnational.md

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume