Forfotă și aglomerație în incinta Centrului Expozițional Moldexpo.  Cu ocazia zilei Limbii Române și a împlinirii a 25 de ani de la proclamarea Independenței  Republicii Moldova, cel mai important salon de carte din România – Bookfest și Salonul de Carte Chișinău au reușit să adune cei mai mari editori din România și Republica Moldova într-un singur loc, acesta fiind primul pas către o piață comună.

Iar pentru că mîine e începutul unui nou an școlar, la tîrg întîlnim foarte multe mămici cu pici, care au luat cu asalt editurile pentru copii.

” Deja am cumpărat foate multe cărți. Sunt mult mai ieftine ca cele pe care le procurăm din librării. Copilul este entuziasmat și asta mă bucură mult. Am ales atît cărți pentru școală, cît și pentru relaxare, pe acestea evident că el le-a ales”, a afirmat Liuda Ciobanu, una din mamele prezente la expoziție.

Ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte de la Chișinău vine să reconfirme aspirațiile europene ale industriilor culturale din Republica Moldova dar și să consolideze parteneriatele de succes stabilite cu Institutul Cultural Român și Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni. Menționăm că de-a XXV-a ediție a Salonului Internațional de Carte coincide cu aniversarea celor 25 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova, iar România își reconfirmă și cu această ocazie sprijinul oferit în dezvoltarea durabilă a culturii”, a declarat ministrul Culturii Monica Babuc în cadrul unei conferințe de prese ce a avut loc la data de 29 august.

În cele cinci zile de sărbătoare a cărții, vizitatorii vor fi întâmpinați atât cu oferte promoționale pentru cele mai proaspete volume, cărți pentru copii, auxiliare școlare, cât și de o vastă selecție de titluri pentru toate interesele și gusturile. În cadrul salonului vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România şi din Republica Moldova, datorită unei colaborări frumoase dintre Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociaţia Editorilor din România..

Pasionații de lectură sunt așteptați zilnic, pînă la data de 4 august, între orele 10:00-20:00 în incinta Pavilionului Central al CIE ”Moldexpo”. Aici cu siguranță vor găsi cărți pe placul lor, astfel încît la tîrg sunt prezente 44 edituri din România și Republica Moldova și peste 50.000 de cărți din cele mai variate domenii la cele mai accesibile prețuri.

Iubesc  să citesc o carte care știu că e a mea, că nu trebuie să o întorc înapoi. Am cumpărat foarte multe cărți, mai mult romane. Nici nu știu cînd voi reuși să le citesc, așa cum de mine încep orele la universitate.”, a susținut Elena Bogza, studentă prezentă la Salon.

În cadrul evenimentului, Biblioteca Naţională va primi în dar trei mii de cărţi, dintre care puţin peste două mii sunt oferite de către editurile din ţara vecină.

 

Stagiar: Mihaela Botnari

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume