O fetiță de 13 ani a murit după ce a fost internată la Centrul Mamei și Copilului din capitală cu o fractura la picior, informează 2×2.md, cu referire la protv.md.

Potrivit medicilor de la spitalul raional Ialoveni, acolo unde s-a adresat inițial familia copilului, fetișa a fost adusă cu o fractură la picior după ce ar fi călcat strâmb. După mai multe analize, i-au pus piciorul în ghips după care au trimis-o acasă.

Acasă însă copila a început sa aibă dureri și mai mari, iar a doua zi, împreuna cu mama ei s-au întors la spital. Medicii din Ialoveni au constat că este ceva mai complicat și au trimis-o la Centrul Mamei și Copilului din capitală.

Fetița a fost internată însă după o zi s-a stins.

Potrivit sursei citate, în urma unei expertize medico-legale, fetița din Costești s-a stins din cauza unei pneumonii bilaterale. Însă părinții susțin că nu este adevărat pentru că copila lor nu avea simpote acestei diagnosticări.

Conducerea de la Centrul Mamei și a Copilului spun că este prematur să se expuna în privinșa diagnozei de bază a medicilor legisti.

Directorul adjunct al Spitalului „Centrul mamei și a Copilului”, Vasile Tomuz a declarat pentru Protv.md că:  „Copilul a fost internat la spitalul Centrul mamei și a Copilului” În stare de urgență și a fost transferată de urgență în secția de reanimare chirurgicală unde s-a aflat pe parcursul întregii zile”.

„Au fost efectuate toate investigațiile necesare tratamentului simptomatic care la moment le avea conform bolii, dar în ciuda măsurilor întreprinse starea copilui s-a agravat, după care a survenit decesul. Copilul a doua zi a fost transferat la medicina legală pentru a stabilirea diagnosticului ți cauzele care au dus la deces”, a conchis Vasile Tomuz.

Medicii spun că investigaâiile trebuie să continue.

 

 

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume