Acasă Life Style Animalele periculoase din Republica Moldova

Animalele periculoase din Republica Moldova

Regnul animal constitue o parte uriașă a naturii. Animalele fac parte din diferite lanțuri trofice, șirul cărora, deseori, prezintă pentru om pericol sau neplăceri. Moldova, fiind o țară mică, totuși are pe teritoriul său specii de animale care, într-o oarecare măsură, încurcă activității omului. 

Vipera berus

Vipera berus este răspândită pe întregul teritoriu al Republicii Moldova și este veninoasă. Deși doza veninului unui șarpe nu este suficientă pentru a omorâ un om, ea este destul de puternică pentru a duce la paralizii, asfixie și insuficiență cardiacă.

826948

 

Vulpea

Vulpile sunt cunoscute încă din vechi timpuri drept “devoratoare de găini”, prezentînd  un pericol mare pentru păsările domestice. Ele pot transmite boli grave, precum turbarea, care pot fi transmise omului prin intermediul mușcăturii.

tumblr_miktxzi8mn1rtzgg3o1_1280

 

Mistrețul

Mistrețul este un animal extrem de periculos, căci poate ataca omul. Are colți ascuțiți și putere imensă, cu ajutorul căreia el, cu ușurință, aruncă oamenii pe pământ. Cel mai mare pericol prezintă mistreții răniți și cei care au grijă de puii săi.

nastol.com.ua-3810

 

Tarantula românească

Tarantula românească foarte rar mușcă omul. dar în caz că mușcătura totuși a avut loc, durerea intensă va dura 24 de ore și va fi însoțită de umflătură și înroșire intensă.

DSC08583

 

Bursucul

Viezurele sau bursucul  este un animal foarte curat, dar poate transmite boli, precum turbarea și tuberculoza la bovine, care, desigur, prezintă pericol pentru om și animalele domestice.

badger14

 

Acarienele

Acarienele sunt dăunătoare agriculturii, dar un număr mare din acești paraziți sunt foarte periculoși  și pentru om și animale. Acarienele sunt transmițătoarele a bolilor grave, cum ar fi Encefalita de căpușă, boala Lyme etc.

luojatar.ru_

 

Jderul de piatră

Jderul de piatră poate face pagube imense printre păsările de casă. El este un adevărat prădător care noaptea intră în curte și omoară, pentru a se hrăni, animalele mici. Având instinct de vînătoare el nu se oprește de vânat, atunci când nimerește în coteț, până când nu mor toate găinile.

Martes_martes_in_Sweden

Necătând că aceste animale crează neplăceri și probleme, ele oricum rămân o parte invariabilă a lanțului trofic, din care noi, oamenii, tot facem parte.

 

 

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume