Artiom Bujeniță are doar patru ani și are nevoie de ajutorul nostru. La vârsta de trei ani, micuțul a fost condamnat la un univers fără sunete. De atunci, tatăl l-a părăsit, iar mama acestuia se luptă din greu pentru a face rost de cinci mii de euro, din urma cărora micuțul va beneficia de un implant cohlear, care îl va ajuta să audă și să vorbească.

Mama lui Artiom, Ana Bujeniță, povestește cu lacrimi în ochi că la vârsta de trei anişori a observat că copilul are probleme cu auzul, pentru că acesta nu reacționa în niciun fel atunci când i se adresa. A plecat la mai multe spitale din Chișinău, însă medicii au asigurat-o că copilul ei este bine. Însă timpul trecea, dar Artiom așa și nu auzea și nici nu vorbea. Mama și-a luat copilul și a plecat la Moscova, iar acolo medicii l-au diagnosticat cu surditate neurosensoriala bilaterală formă severă, profundă.

Timp de 2 ani Artiom a purtat o proteză auditivă şi a urmat şedinte cu surdo pedagogul. Deoarece protezarea auditivă nu mai este suficientă, Artiom a primit indicația pentru operaţia de implant cohlear, un dispozitiv medical care înlocuieşte funcţia urechii interne afectate de surditate.

”Pentru a beneficia de acest implant, Artiom are nevoie de 10 mii de euro. Operația trebuie efectuată de urgență, până la sfârșitul lunii septembrie, la Chișinău. Acum, aceasta este singura lui șansă să audă și să vorbească. ”

Până în prezent, mama copilului a reușit să adune jumătate din suma necesară, dar mai are nevoie de încă cinci mii de euro, dintre care 3100 de euro sunt necesari pentru operație. Însă, pentru reabilitarea care va urma după intervenția chirurgicală, micuțul va mai avea nevoie de cel puțin două mii de euro. Odată ce procesorul implantului va fi activat, Artiom va trece în mod regulat verificări şi tratament. Apoi va urma mai multe şedinte de reglaj.

În paralel, Artiom va fi înrolat în programul de logopedie pentru a fi ajutat să progreseze cât mai mult în ceea ce priveşte auzul, înţelegerea şi vorbirea.

Noi putem să-i oferim şansa lui Artiom să audă ca toţi ceilalţi copii de vârsta lui. Cei care vor să-l ajute, pot dona bani pe platforma de colectare a banilor: benevollence.com.

Împreună, putem să-i construim un univers cu sunete, în care Artiom să poată vorbi, să poată merge la școală și să se bucure viață.

https://goo.gl/K6seuV

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume