Festivalul iProsop este un eveniment consacrat promovării tradiției prosopului țesut manual, care se va desfășura pe data de 5 iunie, în satul Selemet, raionul Cimișlia.

Conform diez.md, aceata este a doua ediție a Festivalului  iProsop, prima având loc în anul 2015, care a avut succese îmbucurătoare. De data aceasta, cei prezenți, vor avea deosebita ocazie de a admira diversitatea podoabelor artizanale și multi-etnice caracteristice zonei de sud.

Evenimentul  va reuni circa 50 de meșteri populari din sudul Moldovei, scopul cărora este promovarea tradițiilor și obiceiurilor etnice de la sud, legate de portul național, gastronomie, folclor și stilul de viață rural.

diez.md
diez.md

În acest an, în excusivitate va fi organizat  Teatrul Gastronomic „Bucate de la Sud” care va oferi Master Class-uri interactive în cadrul concursului gospodinelor din zona sudului. Festivalu de asemenea, va găzdui concursului „Polonicul de Aur”.

Ediția a 4-a a concursului va fi dedicată biscuiților de casă „Biscuiți de la Sud”, iar învingătorii vor primi șansa de a comercializa biscuiții într-o rețea comercială.

De asemenea, Festivalul iProsop va fi repartizat în 6 zone tematice, acestea fiind:

  1. Zona de târg sau expoziție
  2. Zona Gastronomie
  3. Zona Divertisment
  4. Zona Rural Sudic
  5. Zona iCopii
  6. Regiunea Camping

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de Facebook a Festivalului iProsop.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume