Vacanța de vară e diferită pentru fiecare: unii doresc să viziteze anumite orașe și atracții turistice, iar alții doresc să vadă concerte live ale trupelor sau artiștilor preferați. Vara anului 2016 promite emoții și impresii de neuitat alături de artiști renumiți ca Black Sabbath, Paul McCartney, Iggy Pop, Rihanna, Adele, Coldplay și mulți alții. Iată lista festivalurilor care merită atenția ta vara aceasta.

 

  1. Primavera Sound ( 1 – 5 iunie, Spania) – Vara în Barcelona este deschisă tradițional de festivalul Primavera Sound, care crește esențial în fiecare an atât după numărul de artiști participanți (de la 19 în anul 2001 până la 267 în anul 2014), cât și după numărul de fani care vin la concert (anul trecut s-au înregistrat circa 195 de mii de oameni). În acest an Primavera va avea loc între 1 și 5 iunie, iar headlinerii vor fi PJ Harvey, Radiohead, Sigur Ros etc. Festivalul va avea loc în Parc del Forum, în apropierea mării. De aceea de dimineață veți avea ocazia să înotați sau să vizitați muzeele din Barcelona, iar seara veți pleca la concert. Prețul biletului pentru o zi începe de la 80 de euro.

 

  1. Rock im Park ( 3 – 5 iunie, Germania) – Următorii care vor încinge atmosfera de vară vor fi așa-zișii ,,gemeni” Rock am Ring și Rock im Park. Ambele festivaluri vor avea loc în aceeași perioadă și vor participa aceleași trupe, cu diferență de o zi. Rock am Ring va avea loc în Mendig, iar Rock im Park va avea loc pe traseul Nurburgring Formula-1. Anual, mai mult de 150 de mii de fani își dau întâlnire pentru a asculta împreună hard rock și heavy metal adevărat. De data asta publicul va fi întâmpinat de așa trupe ca Black Sabbath, Red Hot Chilli Peppers, Korn, Panic! At the Disco, Deftones, Skillet. De asemenea, nu vor lipsi și Billy Talent, Shinedown, Bullet for my Valentine, Disturbed, Rudimental și mulți alții. Prețul pentru un bilet pentru 3 zile este de 195 de euro.

 

  1. Pinkpop ( 10 – 12 iunie, Olanda) – Festivalul ce se desfășoară în Landgraaf mai bine de jumătate de secol este considerat pe drept principalul festival al muzicii rock din Olanda. De-a lungul istoriei sale, acesta a fost vizitat de circa 2 milioane de oameni. Anual, se înregistrează atât de mulți doritori de a vizita festivalul Pinkpop, încât organizatorii au fost nevoiți să reducă numărul maxim al biletelor la 60 de mii din motive de securitate. Anul acesta principalul artist al festivalului va fi Paul McCartney, iar printre ceilalți headlineri se vor număra Rammstein, Red Hot Chilli Peppers, Bring Me The Horizon, Bastille, Nothing But Thieves, Tom Odell și alții. Prețul unui bilet pentru o zi începe de la 95 de euro.

pinkpop2015-1580x658

 

  1. Volt Festival ( 29 iunie – 2 iulie, Ungaria) – Volt, festivalul care are loc în orașul Sopron, anticipează principalul festival din Ungaria, Sziget. Chiar dacă nu este la fel de renumit, festivalul Volt are un potențial foarte mare, întrucât nu oferă o atmosferă mai rea decît ,,fratele” său mai mare, reușind să ofere o diversitate de artiști – de la rap și hip hop până la hard rock și heavy metal. Anul acesta vor participa așa giganți ai muzicii ca Iron Maiden, Slayer, The Prodigy, Wiz Khalifa și alții. În calitate de bonus, vizitatorii vor avea ocazia să se odihnească de sunetul dominant al chitarelor pe malul lacurilor și râurilor din apropiere. Prețul biletului pentru o zi începe de la 35 de euro.

volt2

 

  1. Park Live Festival ( 9 – 10 iulie, Rusia) – După Muse, care au fost headlineri în 2015, anul acesta atmosfera va fi încinsă de Red Hot Chilli Peppers (deja a 4-a oară în Rusia) și Lana Del Rey. Pe lângă aceștia, vor mai fi și John Newman, The Kills, Nothing But Thieves, Passenger și Сплин. Prețul unui bilet pentru o zi începe de la 3,5 mii de ruble rusești.

parklive-1050x506

 

  1. Megadeth ( 13 iulie, România) – Dacă ești fan particular al acestei trupe, află că cei de la Megadeth se întorc cu un concert în susținerea noului lor album Dystopia, lansat pe 22 ianuarie 2016. Concertul va avea loc la Arenele Române din București. Prețul biletului este de 120 RON, iar în ziua concertului prețul va fi de 145 RON.

 

  1. Electric Castle ( 14 – 17 iulie, România) – Festivalul românesc de muzică electronică are loc pe teritoriul castelului Bontida, aflat în apropierea orașului Cluj – Napoca. Urmărind propriul concept ,,Bigger, Stronger, Better”, în acest an festivalul într-adevăr ia o amploare imensă: vizitatorii vor avea parte de de 4 zile de muzică, cinci scene și mai mult de 100 de participanți anunțați. Headlinerii de anul acesta vor fi Skrillex, Bastille, Bring Me The Horizon și alții. Prețul unui bilet pentru o zi începe de la 30 de euro.

Electric-Castle

 

  1. Rock the City Festival( 29 – 30 iulie, România) – Ediția anului 2016 a festivalului va avea ca headlineri pe băieții de la Iron Maiden și Muse, a căror concerte vor fi deschise de The Raven Age și Volbeat și Birth Of Joy respectiv. Abonamentele pentru 2 zile sunt următoarele: Diamond Circle – 465 RON, Golden Circle – 368 RON, General – 270 RON.

lj7d_source

 

  1. Sziget Festival ( 10 – 17 august, Ungaria) – Acest festival s-a extins considerabil de la debutul său în anul 1993, iar anual acest festival este vizitat de mai mult de 400 de mii de fani din 90 de țări ale lumii. Anul acesta line-up-ul va fi constituit din Rihanna, Muse, Sum 41, David Guetta, Sia, The Last Shadow Puppets și alții. Organizatorii susțin că lista va fi actualizată pînă în august, așa că vizitatorii vor avea parte și de alte surprize. Pe lângă toate, vizitatorii vor avea și ocazia să viziteze orașul Budapesta și să admire frumusețea sa, dar și să găsească multe alte metode de a se distra. Prețul biletului pentru o zi începe de la 59 de euro.

5345-Sandor-Csudai-small-2

 

  1. Zutopia Music Festival + concertul Rihannei ( 14 – 17 august, România) – Pe 15 și 17 august, în România va avea loc festivalul Zutopia. Organizatorii – Marcel Avram, East European Production, D&D East Entertainment și Radio ZU vor oferi tuturor doritorilor ocazia uluitoare de a asculta și urmări prestația lui Steve Aoki pe 15 august și Sia pe 17 august. Cu atât mai mult, cu o zi mai devreme, pe 14 august, Rihanna va susține un concert în aceeași Piață a Constituției. Prețul abonamentului pentru 3 zile începe de la 60 de euro.

zutopia

Articol realizat de Alexandru Caragia

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume