Majoritatea dintre noi știu care sunt consecințele fumatului: cancer pulmonar, respirație neplăcută, dantură ce bate într-o nuanță gălbuie și diminuarea simțului gustului. Pe lângă cele enumerate anterior, mai sunt și alte afecțiuni care sunt consecințe ale fumatului, astfel, redacția 2×2 vă prezintă lista celor mai grave consecințe ale fumatului.

La fel ca și heroina sau cocaina, nicotina (drogul ce se conține în țigări), afectează creierul uman, acesta provocând stări de plăcere și satisfacție. Fumatul are un efect foarte mare în special asupra lobului frontal al creierului, regiunea care este responsabilă de manevrare, coordonare și logică.

Sistemul cardiovascular tot este supus anumitor riscuri. Consumul regulat de tutun duce la creșterea presiunii sângelui și la îngroșarea acestuia, iar ca urmare inima este supusă unui efort mai mare, aceasta aflându-se în stres permanent.

Referitor la fonul hormonal al unei femei, țigările provoacă o scădere a estrogenului (hormon feminin), iar în consecință pielea devine mai uscată iar firele de păr mai subțiri.

De asemenea, s-a constatat că fumătorii au o cantitate mai mare de grăsimi în zona abdominală decât nefumătorii, fapt care ne supune riscului de a dobândi al doilea tip de diabet zaharat.

Reamintim faptul că fumatul pasiv uneori poate fi mai dăunător decât fumatul activ.

Articol realizat de: Felicia Cîrlig

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume