Deputaţii liberali, Alina Zotea, Ion Apostol și Roman Boțan au reînregistrat un proiect de lege cu privire la interzicerea utilizării simbolului „Panglica Sfîntului Gheorghe”.

Despre acest fapt a scris deputata Alina Zotea pe rețeaua de socializare facebook.

„Ieri, alături de colegii mei Ion Apostol și Roman Boțan am reînregistrat proiectul de lege cu privire la interzicerea utilizării simbolului „Panglica Sfîntului Gheorghe”. Necesitatea elaborării şi promovării proiectului de lege rezultă din faptul că utilizarea acestui simbol creează tensiune în societate, având un grad de pericol social sporit şi care instigă la acţiuni cu caracter antinaţional.

Deasemenea, Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) şi Oficiul OSCE pentru Instituţiile Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/ODIHR), care în Amicus Curiae comun pentru Curtea Constituţională a Republicii Moldova privind compatibilitatea cu standardele europene a Legii nr. 192 din 12.07.2012, în pct. 124 au remarcat că: „Statele nu sunt împiedicate să interzică, sau chiar să incrimineze penal, utilizarea anumitor simboluri sau promovarea anumitor ideologii.”, menționează Alina Zotea în postarea sa.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume