Şase tineri inovatori au conceput un nou tip mai colorat şi mai curajos de băutură: Gïk, vinul albastru.  Aceștia adaugă culoare în băutura obţinută prin fermentaţia alcoolică a mustului de struguri, notează 2×2.md, cu referire la Mediafax.

Astfel, potrivit sursei, vinificatorii au ales ciorchini de struguri roşii şi albi din regiunea Basque, Spania, şi i-au amestecat în colorant alimentar, nuanţa indigo, şi antocian (pigment din sucul plantelor ce oferă fructelor culoarea roşie, violet sau albastră), pentru a crea un vin revoluţionar într-o nuanţă surprinzătoare de safir.

Totuşi, producătorii preferă să renunţe la terminologia oficială a industriei, referindu-se la ei cu termenul „vinificatori” în loc de „creatori”.

În afară de factorul şoc, tinerii au ales culoarea albastru datorită simbolisticii, în special pentru faptul că această nuanţă „reprezintă mişcare, inovaţie şi infinit. Este, de asemenea, o culoare frecvent asociată cu schimbarea”.

sursă foto: huff.ro
sursă foto: huff.ro

Aspectul este unul radical, dar gustul este delicios. Se presupune că este mai dulce decât vinul roşu sau alb normal, chiar dacă nu conţine zahăr. Fiecare sticlă conţine 11.5% alcool şi costă aproximativ 11 dolari, deşi momentan produsul nu este disponibil în Statele Unite.

Totuşi, Spania, Franţa, Regatul Unit, Olanda şi Germania pot comanda vinul online.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume