Un incendiu a fost izbucnit la miezul nopţii pe teritoriul unei ferme de ovine și porcine, din satul Cotihana, raionul Cahul.

Potrivit oficial.md, în baza unui comunicat de presă, la fața locului au fost îndreptate în total 3 autospeciale cu 15 pompieri și salvatori din cadrul Direcției situații excepționale Cahul.

Ajunși, pompierii au constatat că flăcările s-au propagat pe o suprafață de aproape 75 procente din fermă, din suprafață totală de 1600 metri pătrați. Echipele de salvare au acționat pe trei sectoare de luptă, pentru localizare, salvarea restului clădirii și evacuării animalelor din fermă.

La ora 04:14 minute, pompierii anunță localizarea incendiului.

Din fericire, nici o persoană nu a avut de suferit, cei patru paznici de noapte evacuîndu-se din zona de risc pînă la venirea salvatorilor. În consecință, de flăcări și fum a fost afectată clădirea pe o suprafață de 75 procente, mistuiți fiind 1600 de baloți de furaj din interior, dar și 11 animale (porci). Salvate au fost 120 de oi și 85 de porci.

La orele dimineții, echipele de pompieri continuau lucrările pentru lichidarea totală a incendiului și pentru lucrări de spălare-demontare.  Urmează să fie cercetate circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului. În context, oamenii sînt îndemnați să respecte normele antiincendiare și să alerteze urgent Serviciul 901, în cazul în care observă situații excepționale. 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume