Locuitorii orașului Chișinău sunt invitați luni, 30 mai, începând cu ora 18.00, în incinta Bibliotecii Municipale B.P. Hașdeu, să participe la cea de-a doua ediție a proiectului Școala de Mers pe Munte, proiect inovativ marca Țășuleasa Social și Coca-Cola HBC România.

Scopul acestui proiect este de a instrui persoanele dornice să învețe ce înseamnă lecția muntelui. Astfel, în cadrul acestuia se prezintă cunoştinţe teoretice și practice în mod structurat pentru instruirea unor tineri din Țara Dornelor cu privire la mediul înconjurător, la protejarea acestuia și la potențialul turistic al cadrului natural din zonă. Totodată, organizatorii vor pune la dispoziția a 10 tineri din zonă un curs prin care aceștia vor putea să fie instruiți si certificați ca ghizi locali de turism.

Proiectul se adresează persoanelor cu vârsta peste 18 ani, dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte și prin punerea acestora în practică.

Organizatorii menționează că vor avea 300 de cursanți care în urma unui proces de selecție vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tășuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumeții cu campare în natură, acestea desfășurându-se sub supravegherea unor instructori atestați .

Menționăm că Școala de Mers pe Munte este prima formă de curs de drumeție montană/ hiking destinată persoanelor adulte. Aceasta fost lansată în anul 2015 de Asociația Tășuleasa Social și Coca-Cola HBC România.

Mai multe informații referitoare la acest proiect și condițiile de participare pot fi obținute accesând paginile de facebook:

www.facebook.com/scoalademerspemunte

www.facebook.com/tasuleasasocial

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume