În perioada 23-28 mai, Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău organizează Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE”, la care vor participa 6 trupe de tineri actori din Chișinău. Aceștia au fost aleși în urma unei preselecții realizate de un juriu obiectiv, format din organizatori.  Festivalul teatrului reprezintă un proiect cultural, ce are drept scop promovarea și favorizarea implicării tinerilor în domeniul teatral, valorificând cultura națională și talentul său. 

Săptămâna teatrului va dura 6 zile, dintre care luni va fi deschiderea oficială a festivalului, iar următoarele 2 zile vor fi dedicate atelierelor de lucru cu 3 actori profesioniști:
Valentin Munteanu – actor Teatru de Revistă ,,GINTA LATINĂ”
Vitalie Jacota – actor Teatru de Revistă ,,GINTA LATINĂ”
Roman Liuba – absolventă Facultatea de Arte Dramatice, actriță la Teatrul ,,Eugen Ionesco”.

În următoarea zi se va organiza vizionarea spectacolelor la Teatrul „Satiricus”, iar vineri și sâmbătă vor fi zilele de vizionare a pieselor pregătite de tinerii actori.

Juriul Festivalului, care vor premia cei mai perseverenți și talentați actori, va fi format din personalități de artă și cultură (actori, cântăreți, regizori) din mun. Chișinău și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai echipei organizatoare.

Trupele vor concura pentru următoarele premii:

Premiu pentru cel mai bun spectacol – Locul I și II;

Premiul pentru rolul principal și secundar (feminin și masculin);

Marele Trofeu al Festivalului ”OSTENDE”ediția I.

Premiul Mare -1500 lei ;

Premiul I – 1000 lei ;

Premiul II – 500 lei.

Festivalul va avea două locații: piesele de teatru vor fi jucate la Casa Actorului a Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM), iar atelierele de lucru la Casa de Cultură USM. Intrare gratuită!

Mai multe detalii despre Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE” le găsiți pe pagina de facebook a evenimentului sau a CMTC.

Reamintim că Asociația Obștească Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău reprezintă puntea de legătură a tinerilor cu societatea actuală și îi ajută pe aceștia întru dezvoltarea abilităților și contribuirea vădită la luarea deciziilor la nivel municipal. Activitatea consiliului este bazată pe un set de principii și reguli, orientate în totalitate spre atingerea obiectivelor bine puse la punct.

 

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume