Acasă Evenimente La Chișinău se va deschide în premieră un delfinariu cu delfini care...

La Chișinău se va deschide în premieră un delfinariu cu delfini care cunosc limba română

La Chișinău va fi deschis în premieră un delfinariu, în această săptămână. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Nistor Grozavu în cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei.
Delfinariul se va afla pe strada Andrei Doga, iar deschiderea acestuia este preconizată pentru 27 mai.

Potrivit lui Grozavu, vizitatorii bazinului amenajat pentru delfini vor avea parte de mai multe surprize.

„La Chișinău se va deschide un delfinariu. Sper că săptămâna curentă. Veți avea parte de suprize. Vor fi inclusiv delfini care înțeleg limba română”, a spus Grozavu fără a oferi mai multe detalii.

Este remarcabil fapul că pe rețeaua de socializare facebook a apărut recent un eveniment de protest, contra construcției delfinariului, inițiat de apărătorii animalelor și preconizat pentru vineri, 27 mai ora 13.00 la Manej.

13226999_1032249050156772_9138031458014621906_n

,,In Chisinau se deschide un local al distractiilor crude cu animalele: Delfinariu.
De aceea noi chemam pe toti cei neindiferenti, activi si cu gindire libera, pe 27 mai ora 13.00 linga Manej la Protestul impotriva deschiderii si functionarii Delfinariului.

In timp ce in toate tarile dezvoltate, delfinariile se inchid, si se adopta legi impotriva folosirii delfinilor si balenelor in scop comercial, in tara noastra, unde nu exista nici-o lege ce apara drepurile animalelor, se deschide delfinariu. La sute de kilometri de mare, in apa cu clor, o sa fie intretinuti delfinii.

In libertate, zilnic delfinii parcurg pina la 160 km si se scunfunda la o adincime de 200 m, miscarea fiind factor de supravietuire, conditii pe care nici-un delfinariu nu le poate oferi.
,,In Chisinau se deschide un local al distractiilor crude cu animalele: Delfinariu.
Un sir de tari au declarat delfinariile incapabile sa raspunda la cerintele de trai a delfinilor, iar in India acestia au fost declarati personalitati, datorita intelectului lor.

Delfinii iubesc libertatea!
Orice delfinariu, este o inchisoare de termenul trecutului.
Delfinii nu trebuie sa traiasca in suferinta pentru 15 minute de show, si veniturile proprietarilor.

Chemam toti iubitorii de animale sa protesatam, pentru a nu permite acestui tip de bussines sa ia amploare. Fiecare bilet cumparat este o zi in plus de chinuri pentru delfini!
Toti la protest!”  au menționat organizatorii pe pagina evenimentului.

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume