Acasă Evenimente (video&foto) Incidente grave la marșul comunității LGBT de astăzi

(video&foto) Incidente grave la marșul comunității LGBT de astăzi

Marșul de solidaritate cu genericul „Fără Frică” a avut loc astăzi la Chișinău. Mai multe persoane, printre care membri ai comunității LGBT, persoane publice, și chiar ambasadori străini care susțin comunitatea și drepturile ei, au ieșit în stradă într-o coloană a tăcerii care a pornit din scuarul centrului comercial ,,Unic” spre PMAN, urmând un traseu ocolitor. 

Participanții la manifestație au venit din țări precum România, Ucraina, Rusia, Azerbaijan, Belarus și au purtat tricouri cu mesajul „Fără frică” pe care era imprimat un pătrat negru, semnificând solidaritatea.

Deși evenimentul nu a durat mai mult de jumătate de oră, în timpul acestuia au avut loc mai multe incidente. Un grup de contra-manifestanți violenți, cu icoane în mâini,  conduși de preotul Anatol Cibric a împiedicat marșul să ajungă la destinația finală.

812BA014-AF3E-44DA-9308-3C7B67743754_w610_r1_s

Printre manifestanții violenți care au încercat să zădărnicească marșul, sunt membri ai Mișcării Național-Creștine „Noua Dreaptă” și mai multe gupuri de creștini. Protestatarii au atacat coloana pașnică cu ouă stricate și i-au stropit cu apă sfințită, apoi au încercat să rupă coloana de polițiști pentru a ajunge la participanții marșului.

Pentru că situația devenise tensionantă, participanții Marșului Solidarității au fost nevoiți să se retragă utilizând mai multe autobuze.

După marș, a fost organizată o conferință de presă susținută de organizatorii campaniei. Marşul de susţinere a comunităţii LGBT are loc pentru al patrulea an consecutiv și are drept scop de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova. Vedeți în cele ce urmează ce s-a întâmplat în timpul marșului:

Sursa foto: www.europaliberă.org

Comentarii

comentarii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume