Marea finală a festivalului de muzică alternativă POT a avut loc ieri, 21 mai, în incinta Teatrului „Eugene Ionesco”. De data aceasta, organizatorii festivalului au surprins publicul cu 4 trupe din România, Ucraina, Suedia și Germania, care au evoluat și au încins atmosfera din sală. Finaliștii festivalului care au „luptat” pentru marele premiu – o sesiune de înregistrare într-un studio profesionist – au fost Anxiety, Labba Trissta, Autist și Shelter. 

POT music 2x2-7

În urma celor 4 semifinale în care au evoluat 16 trupe muzicale din întreaga republică, inclusiv din regiunile Găgăuzia și Transnitria, au ieșit învingătoare cele mai puternice trupe autohtone, fiecare interpretând un gen muzical diferit. Astfel, evenimentul muzical al anului a unit cele mai deosebite trupe care, împreuna, au făcut un show adevărat.

POT music 2x2-3

Primele trupe care au evoluat pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” au fost Inside (România) și Dzerjinski Bitz (Ucraina), care au „dezghețat” și au încărcat publicul cu energie.
Inside este o trupă de rock alternativ din Iași, a cărei primele cântece le putem auzi din 2013, iar Dzerjinski Bitz este o formație ce interpretează muzică gen Novy Twist, primul său album ieșind în anul 2012.

POT music 2x2-2

După prestația trupelor autohtone, a venit rândul finalei propriu-zise, concursul fiind deschis de băieții din trupa Anxiety (Cahul). Deși nu au câștigat în acest an POT, băieții au avut o prestație fulminantă și se enumeră printre favoriții publicului.

Genul de muzică interpretat: Alternative, Groove, Thrash Metal.

POT music 2x2-5

 

Publicul era deja încălzit și activ, de aceea ne-a fost foarte plăcut sa cântăm METAL pe scenă, ceea ce ne-a lăsat o mulţime de emoţii pozitive, motivaţie şi inspiraţie pentru a scrie piese noi, asupra carora vom începe a lucra curînd.” – a afirmat Max Stepanov, chitaristul trupei Anxiety.

 

POT music 2x2-6

A doua formație care a încins și mai tare atmosfera concursului este Labba Trissta – câștigătorul festivalului POT Music 2016.

Membrii trupei au devenit favoriții publicului și ai juriului, iar numărul fanilor „labatriști” va deveni și mai mare după ce baieții își vor lansa albumul și un video-clip, grație ogranizatorilor concursului POT. Genul de muzică interpretat: Rap ‘n’ Roll, Stoner, Punk.
POT music 2x2-8
După Labbatrissta, următoarea formație care a urcat în scenă a fost Autist. Băieții au avut un succes răsunător printre fanii muzicii gen metal și punk, cântecele acestora provocând un mosh pit imens.
Menționăm că trupa Autist nu a fost câștigătoarea semifinalei, ci a fost aleasă de juriu după ce Till The Last Drop s-a retras din concurs.
Genul de muzică interpretat: Crossover Punk, Metal.
POT music 2x2-9

Finala concursului POT din 2016 a fost încununată cu prestația trupei Shelter, care au interpretat „Muzică bună pentru oameni buni”. Shelter este o formație nou-formată din Chișinău, care deja are mulți fani și planuri grandioase pe viitor.
Genul de muzică interpretat: Rock/Alternative.
POT music 2x2-10
Evenimentul POT Music Fest s-a sfârșit cu prestația celor 2 trupe invitate din Suedia și Germania. Flat Foot (Suedia) este o trupă rock,  a cărei carieră muzicală o putem urmări din 2007, ea fiind extrem de populară pe continetul european; iar Newmen (Germania) delectează publicul din 2011 în ritmuri de post-garages, jungles, indie și neo-waves.POT music 2x2
Concursul muzical POT este un eveniment unic din Republica Moldova, ce întrunește mai mult de 500 de fani ai muzicii alternative, care rămân profund impresionați de calitatea muzicii care se poate face în țara noastră.
„Trupele au evoluat cu multa dedicație și i se vedeau luciul ochilor când audiența dorea bis.” – a relatat Andrei Lupașcu pentru 2×2.md despre formațiile care au evoluat pe scena POT.
POT music 2x2-4
Reamintim că POT este un concurs muzical pentru trupele tinere din Republica Moldova, ce oferă posibilitatea de a se promova și de a se face auzit în întreaga țară, dar și peste hotarele ei. Se organizează deja pentru al doilea an consecutiv, cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare si Cooperare (SDC Moldova).
Organizatorii POT Music Fest sunt artiștii din formația Ambertraps — Igor Buzurniuc și Lilian Severin.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume