Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au reținut astăzi trei oameni de afaceri fiind bănuiţi de escrocherie, exprimată prin dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune şi abuz de încredere, fapt ce a cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice, informează 2×2.md, cu referire moldova.org. 

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, bănuiţii ar fi obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 287 de metri pătraţi din incinta Magazinul Universal Central UNIC, în baza unei încheieri de judecată false. În urma demersurilor organelor de drept, s-a constatat că asemenea hotărâre de judecată nu a fost emisă de vreo instanţă, iar judecătoarea care ar fi semnat pretinsa hotărâre ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte.

Pentru fortificarea probatoriului, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat astăzi 18 percheziţii la birourile de serviciu, domiciliile şi automobilele bănuiţilor. În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate acte care confirmă obţinerea dreptului de proprietatea asupra suprafeţei menţionate.

În urma acestor urmăriri, a fost iniţiată o urmărire penală. Astfel, dacă cei trei vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Menționăm că acuzații au fost fost plasaţi, pentru moment, în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume