Era de aşteptat ca Mercedes să dorească să realizeze o serie atractivă de modele electrice, în stil BMW i, mai ales după popularitatea acestor automobile. Ele pot fi văzute în câteva seriale de top HBO, inclusiv Silicon Valley sau Ballers şi au factorul cool împins la maxim. De aici şi planul Mercedes. Se pare că primele concepte de acest gen au fost scăpate pe internet. Dacă ar fi cu adevărat reale atunci ar fi o evoluție foarte bună pentru brand.

Mercedes a făcut istorie, fiind primul producător de automobile din lume care a vândut maşini pe benzină, dar în zona electrică inovează ceva mai greu. Într-un interviu recent cu Autocar, reprezentanţii Mercedes au afirmat că un echivalent al brandului BMW i va apărea în portofoliul companiei în următorii ani.

571633

Totuşi, acest plan nu face parte din strategia centrală a nemţilor. Scopul e deocamdată atingerea de zero emisii şi electrificarea diferitelor serii de automobile din portofoliu.

Asta înseamnă printre altele că până la finalul anului viitor vor exista 10 modele plugin hibrid, adică cel mai larg portofoliu de genul asociat unui creator de maşini de lux. Modele ca C350e, GLE550e şi S550e activează deja în zona plugin hibrid.

Încă 3 vehicule vor mai sosi direct din fabricile Daimler până la final de an, printre care şi modele electrificate din Clasa B şi două modele Smart Car.

Există şi un Mercedes cu alimentare pe hidrogen plănuit şi bazat pe platforma GLC.

*Sursa foto: volan.ro

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume