Contextele în care roboții ajung să aibă abilități umane nu sunt deloc noi, dar pentru prima oară, Puma a creat un robot ce deplasează mai repede decât Usain Bolt.

Gândit în mare parte ca un robot de antrenament, noua creație a celor de la Puma este unică din multe puncte de vedere. Acest robot poate atinge o viteză medie mai mare decât a celui mai rapid om din lume – Usain Bolt.

Partea cea mai interesantă a proiectului este că această creație nu a fost neapărat rezultatul unor experimente interne ale Puma, ci ale companiei de marketing și publicitate J. Walter Thompson. Aceasta din urmă a fost angajată să realizeze o campanie de promovare creativă și s-a orientat către un robot. Intitulat BeatBot, micuțul a implicat și colaborarea cu câțiva ingineri de la MIT. Pentru a atinge perfomanța ilustrată mai sus, acesta folosește nouă senzori integrați ce-i permit să fie foarte eficient în a urmări marcajele de delimitare de pe o pistă de alergare. În plus, poate alerga la o viteză constantă pentru o perioadă foarte mare de timp. Pe lângă performanța remarcabilă de a-l depăși pe cel mai rapid om din lume, este fascinantă autonomia robotului și faptul că poate fi controlat cu o ușurință remarcabilă folosind o aplicație de mobil. În plus, față de Usain Bolt, după un sprint spectaculos, nu rămâne fără aer. Două camere GoPro, pe partea din față și din spate a robotului, nu lipsesc din ecuație, pentru a captura în detaliu sesiunile de exersare.

Puma va oferi robotul mai multor atleți, inclusiv Bolt, pentru a se antrena, înainte de a-l introduce într-o serie de programe atletice până la finele anului.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariu
Nume